F708 Perlegianika House

Overview

Type
Villa
Sold
No

Description

Το Perlegiannika Hoυses σας περιμένουν για να ζήσετε γαλήνιες, ατμοσφαιρικές και αναζωογονητικές στιγμές, μακριά από τη βοή και το άγχος της πόλης.

Η ιστορία των Perlegiannika Houses ξεκινά στις αρχές του 2000, όταν η μητέρα μου Σοφία βρέθηκε τυχαία για πρώτη φορά στα Κύθηρα, ένα τόπο τόσο ιδιαίτερο που αμέσως αποφάσισε πως θα γίνει το καταφύγιο της από τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας. Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών απέκτησε μία πέτρινη καμάρα του 18ου αιώνα που αρχικά είχε ανεγερθεί ως χώρος παρασκευής & ωρίμανσης κρασιού, την οποία μετέτρεψε στην κατοικία των ονείρων της. Σε συνεργασία με τοπικούς τεχνίτες και αρχιτέκτονες κατάφερε να δώσει μία σύγχρονη και παράλληλα διαχρονική πνοή σε αυτό το κτίσμα που εδώ και 2,5 αιώνες έστεκε αγέρωχα στον λόφο των Περλεγκιάνικων.

Θυμάμαι την πρώτη φορά που αντίκρισα την καμάρα. Ήμουν 15 ετών και δεν είχαν ακόμα ξεκινήσει οι τεχνίτες τις εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης. Ένιωθα πως βρισκόμουν μέσα σε παραδοσιακό ελληνικό παραμύθι. Μπορούσα να φανταστώ τις μυρωδιές φρεσκοψημένου ψωμιού που θα αναδύονταν στο μέλλον από το θολωτό φούρνο της αυλής και τη θαλπωρή που θα μου γεννούσε να αποκοιμιέμαι χαζεύοντας το τεράστιο τζάκι απέναντι από το υπερυψωμένο πέτρινο κρεβάτι. Και η φαντασία μου δεν με αδίκησε. Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε κάθε προσδοκία που είχα εκείνο το πρωινό τόσα χρόνια πριν.

Και ύστερα ως φυσική εξέλιξη πήραμε την απόφαση να επεκτείνουμε το σπίτι με την ανέγερση της νεόδμητης δίπατης κατοικίας, όπου θα μπορούσαμε τα απογεύματα να ατενίζουμε τις δύο λαγκάδες που «αγκαλιάζουν» από δεξιά και αριστερά τα Περλεγκιάνικα. Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα που ακόμα και σήμερα νιώθω σκεπτόμενη τον πορφυρό ήλιο που δύει σαν πυρακτωμένος δίσκος βυθιζόμενος αργά στα κρυστάλλινα νερά του Κουφογυαλού. Η θέα αυτή βρίσκεται αποτυπωμένη στη μνήμη μου και την ανασύρω συχνά, τώρα που η μόνιμη κατοικία μου είναι χιλιάδες μίλια μακριά.

Πέρα από την ειδυλλιακή τοποθεσία και τις υπέροχες πλήρως εξοπλισμένες κατοικίες μας, στα Perlegiannika Houses θα μπορέσετε να απολαύσετε χειροποίητα σπιτικά προϊόντα, καθώς και φρέσκα φρούτα και λαχανικά από το αγρόκτημα και τον κήπο μας, τα οποία σας προσφέρουμε με όλη μας την αγάπη και φιλοξενία.

Τιμή 500.000,00€ Συζητήσιμη

Επίσης πωλούνται :

Α) ΟΙΚΟΠΕΔΟ 2.253 τ.μ ΜΕ ΚΑΜΑΡΑ 53,85 τ.μ σε άριστη κατάσταση, ΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ ΕΝΤΟΣ μικρού Αμφιθεατρικού ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΕ ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ και ΔΥΣΗ

ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ 100.000€

Β) ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΜΗ ΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ Α

ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ 25.000€

 

 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ

Οικόπεδο με καμάρα Θολωτή Βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής 18 αιώνα σε άριστη κατάσταση 53,85 τ.μ. Μέσα στο οικόπεδο στην άκρη  υπάρχουν και 2 ερείπια 15τ.μ. έκαστον που χρειάζονται μόνο άδεια Επισκευής.

Το οικόπεδο συνολικής έκτασης 2.253 τ.μ άρτιο και οικοδομήσιμο έχει πρόσωπο  26 μέτρα με τον κοινοτικό δρόμο.

Είναι καθαρισμένο και καλλιεργημένο με Δένδρα και φυτά. Εκτείνεται μετά της αυλής και συνεχόμενου κήπου της  σε 2.253 τ.μ εντός οικισμού, αμφιθεατρικό σε 5 σκαλιά – αναβαθμίδες προς λαγκάδι. Περίφραξη το 2023 από ΠΕΤΡΙΝΗ ΜΑΝΔΡΑ.

Ο Οικισμός έχει πολύ ωραία αναπαλαιωμένα σπίτια και θέα σε 2 χαράδρες εκατέρωθεν και  θάλασσα μπροστά.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ

Το αγροτεμάχιο  2.423 τ.μ  συνορεύει με το οικόπεδο σε μέτωπο 46,52 μέτρων.

Είναι επίπεδο με ένα μόνο  σκαλί  ΜΗ ΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ,  που φτάνει έως μικρό ποταμάκι που λειτουργούσε σαν νεροδοχος του χωραφιού, στο βάθος του μικρού λαγκαδιού . Συνδέεται με τον οικισμό με αγροτικό δρόμο.

Εάν αγοραστούν μαζί θα έχει γίνει ένα  καταπληκτικό κτήμα,  οικόπεδο και χωράφι που εκτείνεται από τον κεντρικό δρόμο έως το ποταμάκι στην λαγκάδα, ένα κομμάτι  της πλαγιάς του μικρού λόφου δηλαδή.

Το αγροτεμάχιο έχει πέτρινο νεόκτιστη πέτρινη μάντρα στην μια πλευρά που συνορεύει με Ξένους, λιθοδομή στο υπόλοιπα ορια, δεν είναι καθαρισμένο και δεν είναι Οργωμένο τώρα.

Είναι 2 ξεχωριστά συμβόλαια, πωλούνται μαζί αλλά και χώρια

Για το πρώτο η τιμή είναι 100.000€ και για το δεύτερο 25.000€

 

Ακολουθούν αεροφωτογραφίες, με κίτρινο χρώμα έχουμε σημειώσει το Α οικόπεδο και με κόκκινο το Β οικόπεδο

 

Amenities

  • Balcony
  • basement
  • car park
  • garage
  • Lawn
  • Plumbing
  • Swimming Pool

Location

More agent properties

F637

House
House

F412

House
House

F638

House
House

F213

House
House

F286

House
House

F280

House
House

F523

House
House

F640

House
House

F612

House
House

F579

House
House

F527

House
House

F423

House
House

F514

House
House

F409

House
House

F94

House
House

F650

House
House

F647

House
House

F313

House
House

F642

House
House

F414

House
House

F702

House
House

F643

House
House

F535

House
House

F688

House
House

F341

House
House

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *